Kwakman vol ongeloof na vrije trap Henderson: 'Ik snap hier helemaal niks van’

Kwakman vol ongeloof na vrije trap Henderson: 'Ik snap hier helemaal niks van’

17 maart - 18:00
29

Kees Kwakman keek met grote verbazing naar het feit dat Jordan Henderson de vrije trap van Ajax tegen Sparta opeiste. De analist zei in de rust op ESPN dat Branco van den Boomen de standaardsituaties moet nemen. 

Ajax kreeg in de eerste helft tegen Sparta een vrije trap rond de zestien. Van den Boomen kan voor veel meer gevaar zorgen uit standaard situaties, aldus Kwakman. Maar het was de Engelsman die een mislukte variant uitvoerde. 

"Ik snap hier helemaal niks van", begint Kwakman. "Ik weet niet hoe veel directe vrije trappen Henderson heeft gescoord in zijn carrière, maar Van den Boomen moet gewoon zeggen 'sodemieter op, dit is mijn moment' en die bal opeisen. En dan komt Henderson met een of andere gekke variant. Ik snap dat nooit zo goed. Als aanvoerder mag je gerust zeggen dat je af en toe de baas bent, maar dit is op een verkeerde manier."

Ajax keek met rust tegen een 1-0 achterstand aan in Rotterdam. Arno Verschueren zette Sparta in de 28ste minuut op een 1-0 voorspring tegen. De Amsterdammers hebben hierdoor het clubrecord van de meeste tegengoals ooit geëvenaard. De ploeg van John van 't Schip heeft nu 71 goals tegen, dit zijn er evenveel als in het seizoen 1958/1959.