Ongekende apotheose op Old Trafford: United wint door Houdini-act van Liverpool

17 maart - 19:08 Laatste update: 19:11
75

Manchester United mag zich na 120 knotsgekke in de halve finale van de FA Cup gaan melden. The Red Devils wonnen na verlenging van aartsrivaal Liverpool, doordat Amad Dialli in de allerlaatste minuut scoorde.

Bij het treffen tussen Manchester United en Liverpool, die van oudsher grote rivalen zijn, stonden er genoeg bekende namen op het veld. Zo keepte André Onana bij de thuisploeg en stond bij Liverpool Virgil van Dijk op het veld. Cody Gakpo, Ryan Gravenberch en Sofyan Amrabat begonnen alle drie op de bank.

United kende op het eigen Old Trafford een ware droomstart van de wedstrijd. Goudhaantje Scott McTominay was voor de zoveelste keer dit seizoen belangrijk met een fraaie openingstreffer. De middenvelder liet Old Trafford op zijn grondvesten schudden en United pakte dus de leiding.

Liverpool ging hier echter niet mee akkoord. Vlak voor rust draaide de ploeg van Klopp de wedstrijd helemaal om. Via goals van Alexis MacAllister en Mohamed Salah ging Ten Hag binnen drie minuten van een 1-0 voorsprong naar een 2-1 achterstand. United bleef de hele tweede helft nog op zoek naar een goal, maar deze klap was lastig bovenop te komen. Totdat Ten Hag Antony in de ploeg bracht. De bekritiseerde Braziliaan zorgde voor de gelijkmaker en dwong daarmee een verlenging af.

In de extra tijd leek Manchester United de sterkere ploeg. Toch viel het eerste doelpunt aan de andere kant via Harvey Elliott. De magie was echter nog niet voorbij op Old Trafford. Marcus Rashford, die in de blessuretijd van de normale speeltijd nog een grote kans miste, stond op en maakte op een prachtige wijze de gelijkmaker. De wedstrijd stevende daardoor af op strafschoppen, maar in de absolute slotfase van de wedstrijd kwam er nog een winnaar.

In de laatste minuut van de verlenging braken Alejandro Garnacho en Diallo nog door. De Argentijn speelde de bal op de Ivoriaan, die de bal vervolgens in de verre hoek prikte. Old Trafford ontplofte daarna. Diallo moest het veld overigens wel meteen verlaten na zijn goal: hij kreeg zijn tweede gele kaart, doordat hij zijn shirt uittrok bij het juichen. In de korte tijd die volgde, wist United de overwinning over de streep te trekken. Daardoor gaat de ploeg van Ten Hag naar de halve finale van de FA Cup, Liverpool is uitgeschakeld.