Ajax-supersub krijgt vrijaf: Het is voor iedereen een moeilijke periode geweest

Ajax-supersub krijgt vrijaf: "Het is voor iedereen een moeilijke periode geweest"

17 maart - 20:23
23

Chuba Akpom keert komende week terug naar Engeland, om de batterij op te laden. De aanvaller van Ajax heeft een zware periode achter de rug, maar probeert na het gelijkspel bij Sparta Rotterdam (2-2) positief te blijven.

Dankzij een goal en assist van Akpom speelde Ajax nog gelijk op Het Kasteel. De spits baalt enerzijds van het resultaat, maar benadrukt dat hij positief probeert te blijven. Zo is hij blij met zijn treffer. "Dit is waar ik voor train en waar ik van droom. Ik oefen zo hard als ik kan op de training, het voelt goed om te scoren", zegt Akpom bij ESPN. "Ik doe er alles voor om te scoren. Ik hou ervan, om te scoren en het verschil te maken."

"Het is ook geweldig om een assist te geven, omdat je het team helpt. Het is ook goed voor het zelfvertrouwen van Stevie (Bergwijn, red.) om te scoren, omdat hij net terug is van een blessure", vervolgt Akpom, die ook nog gevraagd werd naar het penaltymoment in de slotfase. Steven Bergwijn werd licht aangetikt in de zestien van Sparta. "Ik probeer zo min mogelijk bevooroordeeld te zijn door te zeggen dat het een penalty is. Ik probeer zo redelijk mogelijk te zijn. Ik vroeg aan de scheidsrechter of ze het gecheckt hadden. Hij zei van wel, dus dan kun je niet veel meer doen."

Daarna krijgt Akpom de vraag wat hij gaat doen in de interlandperiode. Als één van de weinige Ajacieden is hij niet opgeroepen voor de hoofdmacht of beloftenploeg van zijn land. "Ik ga terug naar Londen, om tijd te spenderen met mijn familie. Het is voor iedereen een moeilijke periode geweest. Ik denk dat we mentaal echt even af moeten schakelen. We moeten weer fris worden, hopelijk kunnen we het seizoen dan nog positief afsluiten", besluit Akpom.