Perez niet mals: 'Atletiek misschien beter, want voetballen kan hij niet echt'

Perez niet mals: 'Atletiek misschien beter, want voetballen kan hij niet echt'

18 maart - 07:38 Laatste update: 09:15
25

Kenneth Perez was na de nederlaag van FC Twente bij PSV (1-0) niet mals voor één speler. Volgens de ESPN-analist beoefent Mitchell van Bergen de verkeerde sport.

Van Bergen kreeg in de blessuretijd van PSV - Twente een vrije doortocht, maar stuitte op doelman Walter Benítez. Vervolgens viel de goal, van Ricardo Pepi, aan de andere kant. Perez zag het met lede ogen aan. "Hij wil de bal langs Benítez tikken, maar ik weet niet waarheen?", vraagt de Deen zich af. "Hoe wil hij dat doen? Tik hem nou gewoon verder naar links... Dan loop je hem zo binnen."

Perez heeft geen hoge pet op van de voetballer Van Bergen, die dit seizoen één assist gaf en niet scoorde in zestien Eredivisie-optredens. "Atletiek was misschien beter voor hem geweest, want voetballen kan hij niet echt. Maar zijn snelheid is natuurlijk een gigantisch wapen." Collega-analist Marciano Vink vindt dat te hard. "Hij kan wel voetballen. Maar hier moet hij de bal gewoon meenemen. En als je snel bent, gaat je techniek wat naar beneden."