Koeman krijgt domper te verwerken: Brobbey meldt zich met blessure af bij Oranje

Koeman krijgt domper te verwerken: Brobbey meldt zich met blessure af bij Oranje

18 maart - 12:15 Laatste update: 13:01
144

Brian Brobbey heeft zich afgemeld bij Oranje. De spits van Ajax moest afgelopen weekend geblesseerd naar de kant door een blessure en is niet fit genoeg om zich bij het Nederlands elftal aan te sluiten. Ronald Koeman roept geen vervanger op.

Dat Koeman geen vervanger oproept is verrassend, aangezien de bondscoach Joshua Zirkzee ook al zag wegvallen. Hij moest afhaken met een blessure. Memphis Depay (Atlético Madrid), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Wout Weghorst (TSG Hoffenheim) en Cody Gakpo (Liverpool) zijn nu de enige pure aanvallers in de selectie.

Brobbey raakte afgelopen zondag geblesseerd in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam (2-2). De spits greep naar zijn hamstring en moest vervangen worden door Julian Rijkhoff. Over de ernst van de blessure is nog niets bekend, maar de spits is dus niet fit genoeg om mee te doen aan de oefeninterlands van Oranje. 22 maart komt Schotland op bezoek, op 26 maart is Duitsland de tegenstander.

Het feit dat Koeman geen vervanger oproept zal een domper zijn voor Thijs Dallinga. De goalgetter van Toulouse werd in de vorige interlandperiode wel opgeroepen en mocht ook debuteren, maar dit keer zal hij er dus niet bij zijn. Brobbey speelde tot nu toe slechts één interland voor het Nederlands elftal.