Promes maakt ene na andere domme keuze in Dubai: 'Wordt hier afgestraft'

Promes maakt ene na andere domme keuze in Dubai: 'Wordt hier afgestraft'

18 maart - 13:40
100

Quincy Promes zit als een rat in de val in Dubai, zo verzekeren meerdere mensen uit Dubai aan De Telegraaf. De aanvaller van Spartak Moskou is in de Verenigde Arabische Emiraten opgepakt voor het vluchten na het veroorzaken van een verkeersongeval. Het is de bedoeling dat Promes spoedig wordt uitgeleverd aan Nederland.

Promes was met zijn club op trainingskamp in Dubai toen hij een verkeersongeval veroorzaakte en op de vlucht sloeg. "Een fout die in Dubai strafverzwarend werkt", vertelt Arash Zad, advocaat in Dubai, aan De Telegraaf. Hij begrijpt niet waarom Promes besloot om ervandoor te gaan. "Dit is echt een kwestie van de schade regelen en je bent klaar. Ontsnappen is vrijwel onmogelijk. Echt overal in Dubai hangen camera's."

Promes kreeg huisarrest, totdat de zaak definitief zou zijn afgehandeld, maar in deze periode ging de aanvaller opnieuw in de fout. Hij werd gefilmd in een nachtclub, in de nabijheid van zijn vriendin Tabatha Robinson (DreamDoll, red.), en dit bleef niet onopgemerkt bij de autoriteiten. "Als uit zo'n filmpje blijkt dat je dat niet doet, is het meteen klaar. Dat arrogante gedrag, dat wordt hier afgestraft", aldus een anonieme advocaat tegenover de ochtendkrant.

Promes werd opgepakt en sindsdien zit hij vast op het hoofdbureau van de politie nabij het vliegveld. Mazhar Farooqui, een onafhankelijke journalist in Dubai die de zaak goed kent, vertelt dat het geen leuke plek is om vast te zitten. "Gedetineerden zitten daar met meerdere gevangenen op cel. De bewegingsvrijheid is gering", aldus Farooqui, die denkt dat het proces omtrent de uitlevering snel kan gaan. "Als het gaat om drugshandel of terrorisme, kennen ze hier geen genade."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!