Sneijder lyrisch: 'Wat mij betreft een vaste basisspeler in Oranje'

Sneijder lyrisch: 'Wat mij betreft een vaste basisspeler in Oranje'

18 maart - 21:20
43

Quinten Timber hoort in de basis van het Nederlands elftal, meent Wesley Sneijder. De recordinternational van het Nederlands elftal is lyrisch over de Feyenoord-middenvelder.

Timber behoort voor het eerst tot de definitieve selectie van Oranje. "Hij is zich toch in de basis van Oranje aan het spelen?", vraagt Sneijder zich bij Veronica Offside af. Andy van der Meijde vindt dat Joey Veerman naast Frenkie de Jong op het middenrif hoort, maar daar is Sneijder het niet mee eens. "Hij is een goede voetballer, maar niet meer dan dat, toch?"

"Die jongen doet het fantastisch", benadrukt Sneijder over Timber. "Met Frenkie erbij en dan met een goede nummer tien." De oud-middenvelder somt de kwaliteiten van de Feyenoorder op. "Hij kan ballen veroveren, zit overal bij, verdedigend en aanvallend... Hij wordt steeds fitter en ik vind - dat was zijn tekortkoming vorig seizoen - dat hij steekballen kan geven. Hij kan fantastisch schieten."

Sneijder is overtuigd van Timber. "Hij is wat mij betreft een vaste basisspeler." Wim Kieft vraagt aan Sneijder of hij een middenveld met De Jong, Tijjani Reijnders en Timber voor zich ziet. "Fantastisch."