Mulder kritisch op aanpak PSV in Dortmund: 'Laten het allemaal gebeuren'

Mulder kritisch op aanpak PSV in Dortmund: 'Laten het allemaal gebeuren'

18 maart - 21:32
21

Youri Mulder heeft zich geërgerd aan de wijze waarop PSV uitgeschakeld werd in de Champions League. Borussia Dortmund bleek na twee wedstrijden te sterk voor de Eindhovenaren, maar Mulder stelt dat de aanpak van de ploeg van Peter Bosz niet goed was.

"Ik vond dat ze het niet goed aanpakten", vangt Mulder aan in Rondo. "Het kan een keer gebeuren dat je een verkeerde opstelling in het veld zet, maar ik heb daar (Signal Iduna Park, red.) vaak gespeeld. Je weet dat als je in dat stadion speelt, dan zeg je tegen elkaar: de eerste tien minuten van beide helften moeten we doorkomen. Wat er ook gebeurt. Of voetballend, of in duels. Daar moet je doorheen komen, omdat je weet dat zij gaan stormen."

"En precies dát gebeurt", vervolgt de analist, die in dienst van Schalke 04 bij de grote rivaal van Dortmund speelde. "Ze laten het zo over zich heen komen. Dat vond ik heel erg opvallend. Tafelgenoot Ruud Gullit vraagt zich af of doelman Walter Benitez de goal van Jadon Sancho niet had kunnen voorkomen, maar Mulder ziet meer schuldigen. "Wat dacht je van die verdedigers? Die laten het toch allemaal gebeuren, Ruud?"