Gullit doet Ajax-onthulling: 'Gerucht gaat dat hij de nieuwe trainer wordt'

Gullit doet Ajax-onthulling: 'Gerucht gaat dat hij de nieuwe trainer wordt'

19 maart - 14:00 Laatste update: 18:15
158

Ruud Gullit vermoedt dat Frank de Boer na dit seizoen John van 't Schip opvolgt als trainer van Ajax. De voormalig Oranje-international vertelt dat de naam van De Boer in Amsterdam rondzingt.

De Boer was als speler en trainer al werkzaam bij Ajax. Tussen 2011 en 2014 won hij vier landstitels met de Amsterdamse club. Na avonturen bij Internazionale, Crystal Palace, Atalanta United FC, Oranje en Al Jazira zit hij sinds december vorig jaar zonder club. "Het gerucht gaat dat Frank de Boer de nieuwe trainer wordt. Dat gerucht gaat in Amsterdam", onthult Gullit bij Rondo op Ziggo Sport.

Aan het eind van de aflevering komt Gullit terug op zijn uitspraak. Alex Kroes, die vrijdag begon als algemeen directeur, is de zoektocht naar een nieuwe trainer gestart. "Ik denk dat De Boer het wordt", zegt de Ballon d'Or-winnaar van 1987. Youri Mulder denkt dat De Boer of Pascal Jansen volgend seizoen aan het roer staat bij Ajax.

In januari stelde Guido Albers, de zaakwaarnemer van De Boer, al in #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur, dat zijn cliënt alleen nog in Nederland als trainer aan de slag gaat bij Ajax. Een maand later werd Ronald de Boer, de tweelingbroer van de oefenmeester, in dezelfde podcast geconfronteerd met die uitspraak. "Ik zou het leuk vinden", zei hij destijds.