Ramaj sneert naar Steijn: 'Ik denk dat ik deze behandeling niet verdiende van hem'

Ramaj sneert naar Steijn: 'Ik denk dat ik deze behandeling niet verdiende van hem'

19 maart - 07:15 Laatste update: 08:22
153

Diant Ramaj vindt dat hij in zekere zin onheus is bejegend door Maurice Steijn. De doelman haalde naar eigen zeggen vanaf moment één een hoog niveau bij Ajax, maar toch wilde de oud-trainer het niet met hem proberen. In een uitgebreid interview met Voetbal International blikt hij terug op zijn onstuimige begin in Amsterdam. 

Ramaj werd door Sven Mislintat naar Ajax gehaald. Enkele maanden later kan geconcludeerd worden dat Ajax met Ramaj een goede slag heeft geslagen. "Sven Mislintat zag iets in mij wat anderen niet zagen, want van nummer twee bij Frankfurt naar Ajax is een heel grote stap. Maar hij zag de potentie in mij", aldus Ramaj tegenover VI. "Aan het begin was iedereen aan het praten: "Wat doet hij, waarom geeft hij zoveel geld uit aan hem?" Iedereen weet wat er aan het begin gebeurd is, ik bleek ineens niet de tweede keeper te zijn, toen Gerónimo Rulli uitviel."

Ramaj heeft die periode als erg lastig ervaren. "Maar ik ben hard blijven werken, zoals altijd. En toen de kans kwam, heb ik hem gegrepen, ik denk op de juiste manier. Nu ben ik blij dat ik me niet heb laten kennen." Inmiddels voelt het voor de Duitser alsof hij het ongelijk van Steijn heeft bewezen. "Ik denk dat hij iedere dag op de training heeft gezien wat ik nu laat zien. En toch zei hij dat ik er niet klaar voor was. Ik denk dat ik deze behandeling niet verdiende van hem. Maar ja, je ziet het: hij is weg en ik ben er nog, dus alles is goed. Het was een moeilijke periode, maar soms is het leven zo. Het maakt je sterker, denk ik."

Over zijn transfersom was uiteindelijk veel te doen. Velen vonden het bedrag van naar verluidt acht miljoen euro te veel. "Voor mij telde alleen: ik ben er", blikt Ramaj terug. "De rest motiveerde mij alleen maar om te laten zien dat ze het mis hadden. Ik ben heel blij dat me dat gelukt is. Nu zegt iedereen dat het een goede investering is geweest. Dat zat in mijn hoofd: dat ik iedereen wilde laten zien dat het geen vergissing was van Sven. Dat is nu trouwens nog niet klaar, ik moet me telkens weer laten zien."