Bernardo Silva wil 'levensdoel' bereiken en denkt aan vertrek bij Manchester City

Bernardo Silva wil 'levensdoel' bereiken en denkt aan vertrek bij Manchester City

19 maart - 10:33
51

Bernardo Silva wil zijn carrière graag afsluiten bij SL Benfica. Hij sluit daarbij niet uit dat hij Manchester City na dit seizoen al achter zich laat.

Silva vindt het aflsuiten van zijn carrière bij Benfica, de club waar het voor hem allemaal begon, zo belangrijk dat hij het heeft gepromoveerd tot een 'levensdoel'. In september verlengde de Portugees zijn contract in Manchester nog voor een jaar. Nu zegt de sierlijke linkspoot tegen SIC dat hij Engeland volgend seizoen al zou kunnen verlaten. 

Wedden

Meer odds

"Ik heb het al meerdere keren gezegd en ik denk dat mensen het beu worden om te horen. Het is zonder twijfel een carrière- en levensdoel om terug te keren naar Benfica. Ik weet zeker dat ik terug zal komen, maar ik weet niet wanneer. Het is moeilijk om te timen. Het kan over twee jaar zijn. Over drie jaar. Of al volgend jaar met Roger Schmidt", aldus Silva.

De Portugese middenvelder speelde slechts drie wedstrijden voor Benfica, waar hij de jeugdopleiding doorliep. In 2014 verkaste hij naar AS Monaco. Na een succesvolle periode in Frankrijk verdiende Silva in 2017 een transfer naar de Premier League. City betaalde veertig miljoen euro voor de Portugees, die inmiddels een van de smaakmakers van Engeland is.