Ajax ontvangt open sollicitatie: 'Wil kijken hoe ik met die visie Ajax kan helpen'

Ajax ontvangt open sollicitatie: 'Wil kijken hoe ik met die visie Ajax kan helpen'

20 maart - 07:15 Laatste update: 11:41
56

Demy de Zeeuw zou graag nog een keer een creatieve functie bij Ajax willen bekleden. De oud-speler van de Amsterdammers is op dit moment druk met zijn voetbalplatform 433, maar zou daarna graag bij zijn oude club aan de slag gaan.

In de podcast Kick 't Met van Ziggo Sport krijgt De Zeeuw de vraag of hij ooit nog eens een voetbalclub zou willen leiden. De keuze voor zijn oude club Ajax is voor de oud-speler in ieder geval helder. "Niet per se leiden, maar ik zou het wel heel leuk vinden om iets te doen. Als ik bij 433 klaar ben zou ik wel bij Ajax willen kijken hoe ik met mijn kijk op voetbal de club verder kan helpen op één of andere manier."

De Zeeuw zou dan graag in een creatieve rol de Amsterdammers verder willen helpen. "In fashion heb je een creative director, maar dat hebben voetbalclubs niet. Daar kan je wel veel meer in doen. Als je een creatief idee hebt, dan komt marketing erbij en dan komt een speler erbij, dus dan moet je creatief zijn. Je denkt dan zo anders over dingen na als je creatiever denkt."

Als ondernemer is De Zeeuw de oprichter van merken als 433 en BALR. Zijn creatieve ideeën hoopt hij ook bij campagnes van de Amsterdammers door te trekken. "Dat soort dingen zou ik bij Ajax ook wel willen doortrekken. Bijvoorbeeld die slogan 'For the Future'. Hoe gaan we dat nog meer doen en hoe gaan we dat vanaf het begin tot het einde naar voren brengen."