'Ik heb nooit gedacht: shit, ik heb het niet gehaald bij Ajax'

'Ik heb nooit gedacht: shit, ik heb het niet gehaald bij Ajax'

20 maart - 11:27
31

Quinten Timber heeft één grote droom: samen in het Nederlands elftal spelen met zijn broer Jurriën Timber. Het tweetal speelde lang samen in de jeugd van Ajax, maar uiteindelijk koos de middenvelder voor zijn eigen pad.

Waar Jurriën wel wist door te breken bij Ajax, is dit Quinten niet gelukt. De concurrentie was moordend op zijn positie en dus koos hij in 2021 voor een andere route. "Ik heb nooit gedacht: shit, ik heb het niet gehaald bij Ajax. Ik kende mijn kwaliteiten", vertelt de Feyenoord-middenvelder aan NU.nl. "FC Utrecht en andere clubs uit binnen- en buitenland wilden me graag hebben. Ik speelde alles, dat was het doel en ik voelde me op mijn plek. Daarna kwam Feyenoord, ook daar kreeg ik het vertrouwen."

Te ver vooruitkijken doet Timber niet. "De Premier League is natuurlijk een mooie competitie, alleen God weet waar het eindigt." De middenvelder ziet zijn uitverkiezing bij Oranje als een kans van God. Hij weet inmiddels dat er meerdere Oranje-internationals geloven in God. "Dat had Jurriën me al verteld, ik zal er met de andere jongens zeker over praten."

Nu Quinten voor het eerst is opgeroepen voor het Nederlands elftal, is het afwachten wanneer de broers zich samen kunnen melden in Zeist. Jurriën is herstellende van een zware knieblessure. Het wordt een race tegen de klok om het EK van aankomende zomer te halen voor de verdediger. "Het zou de ultieme droom zijn om samen met mijn broer in Oranje te spelen."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!