Henry noemt 'meest onderschatte speler ooit': 'Vertel mij wie dat beter kan'

Henry noemt 'meest onderschatte speler ooit': 'Vertel mij wie dat beter kan'

20 maart - 17:22 Laatste update: 17:24
29

Thierry Henry vindt Antoine Griezmann veruit de meest onderschatte speler ooit. Voor het eerst in zeven jaar gaat Frankrijk een wedstrijd spelen zonder de aanvaller van Atlético Madrid. Henry vertelt ook dat hij Griezmann samen met Kylian Mbappé en Olivier Giroud mee hoopt te nemen naar de Olympische Spelen van komende zomer.

Door een blessure moet Griezmann oefeninterlands tegen Duitsland en Chili missen bij Frankrijk. Henry deelt zijn mening over de aanvaller annex middenvelder. "Hij herinnert ons eraan dat hard werken een talent is", is Henry lovend over Griezmann in gesprek met Le Parisien. "Hij is veruit de meest onderschatte speler die er is. Vertel mij maar eens wie in de geschiedenis op alle vier de aanvallende posities kan spelen."

Henry is momenteel de bondscoach van Jong Frankrijk en gaat komende zomer naar de Olympische Spelen met zijn ploeg. Hij hoopt Mbappé, Giroud en Griezmann mee te nemen naar het toernooi in Parijs. Laatstgenoemde gaf al aan graag te willen, maar moet nog toestemming krijgen van zijn club. Ook moet hij uiteraard fit zijn.

Door de blessure van Griezmann komt er een einde aan een reeks van 84 wedstrijden op rij in de nationale ploeg van Frankrijk voor Griezmann. Henry is van mening dat de ploeg Griezmann erg gaat missen. "We praten vaak over Kylian Mbappé, maar kijk eens naar de passes en doelpunten van Griezmann", aldus de Arsenal-legende.