AZ rondt move van bekerheld Quick Boys af: 'We zijn heel benieuwd'

AZ rondt move van bekerheld Quick Boys af: 'We zijn heel benieuwd'

20 maart - 20:13 Laatste update: 20:26
34

AZ heeft de transfer van Sem van Duijn bevestigd. De Alkmaarders nemen de aanvaller komende zomer over van Quick Boys, waarmee hij indruk maakte in de KNVB Beker. Van Duijn zal in de eerste instantie aansluiten bij Jong AZ.

De fraaie overstap van Van Duijn hing al even in de lucht. Nu heeft AZ de move bevestigd. De in Leiden geboren buitenspeler heeft een contract tot medio 2027 ondertekend. "AZ is een fantastische club die heel erg bezig is met ontwikkeling", vertelt Van Duijn tegen de clubkanalen van AZ. "Ik ben een speler die ervan houdt steeds te blijven groeien. Ik begin bij Jong AZ, wat voor mij al een aardige stap omhoog is. Ik vind Quick Boys één van de beste amateurploegen in de Tweede Divisie. Een hoog niveau is het sowieso, maar ik ga nu nog een stapje hogerop. Voor mij is dat hartstikke mooi om mijzelf te laten zien en verder te ontwikkelen."

Hoofd jeugdopleiding Paul Brandenburg stelt dat de twintigjarige Van Duijn al langer in beeld was bij AZ. "Bij Quick Boys heeft hij de laatste jaren een hoog niveau gehaald, waaronder in de KNVB Beker tegen AZ. Wij willen hem nu de kans geven in het betaalde voetbal te spelen en daarvoor sluit hij aan bij Jong AZ. We zijn heel benieuwd hoe hij zich in de Keuken Kampioen Divisie staande houdt en of hij de stap naar AZ 1 kan maken. Ook willen we Quick Boys bedanken voor hun medewerking aan deze transfer."

Van Duijn was dit seizoen al bij negentien goals betrokken in de Tweede Divisie, terwijl hij ook indruk maakte in de KNVB Beker-campagne van Quick Boys. Zo scoorde hij twee keer tegen De Graafschap en één keer tegen AZ, dat nu met hem aan de haal gaat. De Alkmaarders waren overigens niet de enige club met interesse.