Het houdt niet op voor oud-Ajacied Boilesen: opnieuw zware knieblessure

Het houdt niet op voor oud-Ajacied Boilesen: opnieuw zware knieblessure

22 maart - 11:56
22

Nicolai Boilesen staat opnieuw voor een lange revalidatie. De voormalig speler van Ajax heeft een zware knieblessure opgelopen en is mogelijk een jaar uit de roulatie.

Het is voor Boilesen niet de eerste keer in zijn tijd bij FC Kopenhagen dat hij een zware knieblessure oploopt. In de seizoenen 2019/2020 en 2022/2023 moest de 32-jarige verdediger ook lange tijd vanaf de zijlijn toekijken. Destijds raakte hij geblesseerd aan zijn linkerknie, maar nu is het volgens de Deense club zijn rechterknie. 

Boilesen raakte geblesseerd tijdens een duel tussen de beloften van FC Kopenhagen en FC Randers. Hij schreeuwde het uit van de pijn en greep meteen naar zijn knie. "We kennen allemaal de ongelukkige geschiedenis van Boilesen. Dit maakt het natuurlijk extra moeilijk voor hem, zijn teamgenoten en iedereen die Boilesen al jaren waardeert als een ervaren Kopenhagen-speler", reageert hoofdtrainer Jacob Neestrup. "Daarom is onze focus nu om hem zo goed mogelijk te steunen en we willen iedereen rond de club aanmoedigen om hetzelfde te doen."

Ook bij Ajax moest Boilesen al eens anderhalf jaar revalideren door een dijbeenblessure. In 2016 keerde hij terug in Denemarken en ook daar blijft de vleugelverdediger kwakkelen met zijn fitheid. 

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!