Feyenoord, AZ en NEC krijgen internationals eerder terug na nieuws uit Noord-Korea

Feyenoord, AZ en NEC krijgen internationals eerder terug na nieuws uit Noord-Korea

22 maart - 15:56 Laatste update: 16:01
30

Ayase Ueda, Yuki Sugawara en Koki Ogawa keren vervroegd terug bij Feyenoord, AZ en NEC. Het trio zou dinsdag nog een WK-kwalificatiewedstrijd spelen met Japan, maar door een virus in Japan gaat dat niet door.

Nadat Japan donderdag met 1-0 won van Noord-Korea, zouden Ueda, Sugawara en Ogawa dinsdag een uitduel spelen in de dictatoriale staat. In de eerste wedstrijd begonnen Ueda en Sugawara in de basis, Ogawa mocht invallen. De tweede wedstrijd tegen Noord-Korea gaat echter niet door, zo laat de Japanse voetbalbond weten. Door een virusuitbraak in Japan weigerde Noord-Korea om de Samurai Blue te ontvangen. Een alternatieve locatie werd niet gevonden, waardoor er voor nu een streep is gezet door de wedstrijd. Een alternatieve datum is nog niet bekend.

Door de afgelasting kunnen Ueda, Sugawara en Ogawa eerder dan gepland terugkeren naar Nederland. Er stonden verder namelijk geen wedstrijden meer gepland voor Japan in deze interlandperiode. Ueda kan zich nu richten op het treffen tussen Feyenoord en FC Utrecht van zondag 31 maart. Sugawara komt een dag eerder in actie met AZ, tegen Vitesse. NEC speelt ook op zaterdag, tegen PSV.