Willem II zet volgende stap richting promotie, ook Roda maakt geen fout

Willem II zet volgende stap richting promotie, ook Roda maakt geen fout

23 maart - 21:54 Laatste update: 22:09
27

Willem II en Roda JC zijn zaterdag een stap dichter bij directe promotie naar de Eredivisie gekomen. De koploper uit Tilburg pakte de volle buit tegen VVV-Venlo en ook de club uit Kerkrade hield zich staande.

Willem II - VVV-Venlo 2-0
Willem II begon zaterdag met een voorsprong van zes punten op de nummer drie FC Groningen aan het duel met VVV-Venlo. De Tilburgers waren in eigen huis de sterkere ploeg en kwamen na ruim een kwartier spelen verdiend op voorsprong. Jeredy Hilterman kwam alleen voor de doelman te staan en wist met een fraaie chip de score te openen.

Wedden

Meer odds

Rick Ketting verdubbelde in minuut 47 de voorsprong van Willem II en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Door de overwinning komt de ploeg op 66 punten en is de voorsprong op Roda JC vijf punten. Nummer drie Groningen staat op negen punten achterstand, maar speelde wel een wedstrijd minder. 

Roda JC - NAC Breda 3-1
Ook Roda heeft zaterdag in eigen huis de volle buit gepakt. Walid Ould-Chikh, die wel vaker een patent heeft op mooie doelpunten, schoot na een kwartier spelen heerlijk binnen met een krulschot dat precies paste. NAC liet zich echter niet uit het veld slaan en kwam al snel op gelijke hoogte door Elias Ómarsson.

De twee ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar in het duel, maar uiteindelijk was het Roda dat beter omging met de kansen. Maximilian Schmidt zorgde na een klein uur weer voor de voorsprong en Lennerd Daneels gooide een kwartier voor tijd het duel op slot. De bezoekers uit Breda pakten in de slotfase nog een rode kaart: Jan Van den Bergh mocht na zijn tweede geel vertrekken. Roda verstevigt plek twee met de zege en staat vier punten voor op Groningen. 

Andere uitslagen:

MVV Maastricht - FC Den Bosch 1-0
SC Cambuur - Telstar 1-0