Luijckx moet lachen om vergezochte Oranje-droom: 'Is dit een grapje?

Luijckx moet lachen om vergezochte Oranje-droom: 'Is dit een grapje?

23 maart - 23:29
37

Kees Luijckx wist niet wat hij hoorde toen hij in de studio van ESPN geconfronteerd werd met de uitspraken van Tommy St. Jago. De speler van Willem II vertelde dat hij een uitnodiging voor het nationale team van Curaçao heeft afgeslagen omdat hij nog altijd hoopt op een oproep voor het Nederlands elftal. 

"Ik check even snel de leeftijd van Tommy St. Jago, en hij is 24!", klinkt Luijckx vol verbazing. "Is dit een grapje?" Toine van Peperstraten versterkt snel duidelijkheid. "Nee, nee. Het is echt waar. Hij heeft zoiets van: 'wie weet'."

St. Jago liet in het Brabants Dagblad weten een oproep van bondscoach Dick Advocaat afgewezen te hebben. "Ik ben al vaker gevraagd voor Curaçao, terwijl ik mijn jeugdinterlands altijd voor Nederland heb gespeeld. Als je eenmaal definitief voor een land kiest, kun je niet meer terug. En heel eerlijk: Oranje is nog steeds een droom voor me."

Aan het vertrouwen ontbreekt het niet bij St. Jago, constateert Luijckx. "Ik vind het wel grappig. Ik kan het me niet voorstellen, als je 24 bent en je speelt bij Willem II dat je nog droomt van het Nederlands elftal", lacht de oud-prof.