Na Nijland gaat ook oud-international en voormalig politica strijd aan met Paauw

Na Nijland gaat ook oud-international en voormalig politica strijd aan met Paauw

25 maart - 22:47
99

Na Hans Nijland heeft ook Jeanet van der Laan zichzelf kandidaat gesteld voor de rol van bondsvoorzitter bij de KNVB, zo meldt de NOS. Van der Laan is voormalig voetbalster en international, en was ook actief als Tweede Kamerlid.

Van der Laan stelde de KNVB eerder al op de hoogte van haar interesse in de functie, waarna ze te horen kreeg dat de bond enkel Frank Paauw aan wilde stellen. De mogelijke aanstelling van Paauw werd door heel Nederland echter met veel kritiek ontvangen en inmiddels is zijn aanstelling uitgesteld, wat naar verluidt niet gerelateerd zou zijn aan de kritiek.

Van der Laan vond een andere weg om zichzelf op te werpen. "Je kan ook buiten de voordracht van de KNVB een kandidatuur stellen", zo stelt ze in gesprek met Langs de Lijn op NPO Radio 1. Om dat de bewerkstelligen moet je tien handtekeningen van vertegenwoordigers zien te verzamelen. "Nu ook Nijland zich kandidaat heeft gesteld is het speelveld veranderd en ik denk dat het goed is als ik me daarnaast positioneer", voegt Van der Laan toe.

Van der Laan acht zichzelf geschikt voor de functie en heeft vertrouwen in haar kansen. "Het spel is nog niet gespeeld. Ik heb al een aantal handtekeningen binnen. Ik denk dat ik een geschikte kandidaat ben: ik heb topsportervaring en heb ook veel politieke en bestuurlijke ervaring. Dat is belangrijk voor deze baan."

Bekijk #DoneDeal met Ole Romeny hieronder of luister op Spotify!