Slot sprak met topspits: 'Hadden jaar geleden contact, maar is nu onbetaalbaar'

Slot sprak met topspits: 'Hadden jaar geleden contact, maar is nu onbetaalbaar'

26 maart - 06:49
9

Arne Slot had een jaar geleden contact met Joshua Zirkzee over een mogelijke overstap naar Feyenoord. Dat onthult de coach na een suggestie van Ruud Gullit in Rondo van Ziggo Sport. Een transfer van de spits naar Rotterdam is op dit moment niet meer haalbaar.

Gullit vroeg maandagavond of Zirkzee geen spits voor Feyenoord zou zijn. Slot geeft een duidelijk antwoord op die vraag en komt met de onthulling. "Hij is inmiddels onbetaalbaar, maar als ik mijn telefoon erbij pak dan zie je dat hij wel iemand is waar ik een jaar geleden contact mee had. Nu is dat niet meer zo. Die transfersom in combinatie met zijn salaris is nu niet meer voor ons weggelegd."

Wedden

Meer odds

De 22-jarige Zirkzee speelde in de jeugd van Feyenoord en ADO Den Haag alvorens hij naar Bayern München vertrok. In Duitsland kon hij geen basisplek afdwingen na de jeugdopleiding en ook uitleenbeurten aan Parma en Anderlecht waren minder succesvol. In de zomer van 2022 werd Zirkzee gekocht door Bologna en daar is hij met elf goals en zes assists één van de absolute smaakmakers van het huidige Serie A-seizoen.

Feyenoord was lange tijd op zoek naar een stand-in voor Santiago Gimenez. Zirkzee was dus in beeld voor die spitspositie, maar uiteindelijk werd afgelopen zomer de Japanner Ayase Ueda gekocht van Cercle Brugge.

Bekijk #DoneDeal met Ole Romeny hieronder of luister op Spotify!