Van Basten praat specifieke speler in Oranje: 'Ik vind hem wel beter dan Wieffer'

Van Basten praat specifieke speler in Oranje: 'Ik vind hem wel beter dan Wieffer'

26 maart - 08:34
64

Marco van Basten zou Jerdy Schouten erg graag in de basis van Oranje willen zien. De analist en oud-voetballer vindt de PSV’er aan de bal één van de betere opties die bondscoach Ronald Koeman op het middenveld heeft.

De discussie over de middenvelders bij Oranje laait richting het EK weer op. In de oefenwedstrijd tegen Schotland speelden, bij afwezigheid van Frenkie de Jong, Tijjani Reijnders, Mats Wieffer en Xavi Simons in de as. Van Basten zou dit graag anders zien. "Hoe is het met Schouten? Ik vind dat hij ook wel echt een plek moet krijgen.  Ik vind hem beter dan Wieffer of misschien zelfs wel Reijnders. Zijn andere types natuurlijk, maar ik vind Schouten ook wel heel goed."

Tafelgenoot Arne Slot is het niet direct eens met Van Basten. Hij ziet in Wieffer en Schouten andere kwaliteiten dan Reijnders heeft. "Schouten en Wieffer zijn goed in het dichtlopen van de lijnen. Die zijn daarin beter dan Reijnders. Al is Reijnders aan de bal een enorme toegevoegde waarde. Schouten heeft niet de dribbel om het veld over te steken."

Van Basten zou na de reactie van Slot alsnog voor Schouten op het middenveld gaan. "Reijnders heeft ook dat dribbelen niet. Een echte dribbelaar is hij niet. Schouten is aan de bal ook gewoon heel goed."

Bekijk #DoneDeal met Ole Romeny hieronder of luister op Spotify!