'Als wij PSV willen imiteren, moeten we dus ook spelers halen van Barça en Napoli'

'Als wij PSV willen imiteren, moeten we dus ook spelers halen van Barça en Napoli'

26 maart - 13:04
348

Arne Slot ziet dat Feyenoord alle zeilen moet bijzetten om komende jaren met PSV te kunnen concurreren om de titel. De Eindhovenaren hebben op dit moment een voorsprong van tien punten op de regerend landskampioen. In de zomerse transferperiode moet er zodoende veel werk verricht worden bij Feyenoord.

De Rotterdamse club doet het niet minder dan in het kampioensjaar, maar PSV heeft veel stappen vooruit gezet in de zomer van 2023. Slot weet dat er dingen moeten veranderen bij Feyenoord. "Ik denk dat de rek er bij ons wel uit is om spelers beter te maken", aldus de oefenmeester bij Rondo op Ziggo Sport. "Nu moeten er ook wel spelers bijkomen die ofwel A-international zijn van een serieus land en die ons echt aan de bovenkant gaan versterken."

Als regerende landskampioen moet je volgens Slot rekening houden met een grotere weerstand. "Ze willen nog liever van je winnen", aldus de oefenmeester, die PSV flink zag investeren in de zomer van 2023. "Als je dan door wil groeien, kan het niet dat je selectie nog niet op orde is en je de eerste twee wedstrijden gelijk speelt."

Slot is van mening dat PSV met het aantrekken van Peter Bosz als nieuwe hoofdtrainer de speelwijze van Feyenoord heeft nagebootst. "Als wij nu de huidige kampioen willen imiteren, moeten we dus ook spelers halen van FC Barcelona (Sergiño Dest, red.), Napoli (Hirving Lozano, red.) of spelers als Jerdy Schouten, die A-international is", vertelt de manager. Feyenoord moet komende zomer weer gaan herbouwen in plaats van opbouwen. "Dat is de realiteit van een Nederlandse club. Er gaan misschien wel weer vijf of zes spelers weg."

Luister hieronder of op Spotify de nieuwste #DoneDeal met FC Utrecht-technicus Ole Romeny, of kijk de aflevering op YouTube!