Dallinga had belletje van Koeman verwacht: 'Voelt als een duidelijk signaal'

Dallinga had belletje van Koeman verwacht: 'Voelt als een duidelijk signaal'

26 maart - 14:35 Laatste update: 14:52
47

Thijs Dallinga had na het uitvallen van Brian Brobbey en Joshua Zirkzee bij Oranje verwacht dat hij alsnog opgeroepen zou worden voor het Nederlands elftal. De spits kreeg echter niets te horen van bondscoach Ronald Koeman.

"Vorige keer zat ik er wel bij, dus dat wil je natuurlijk weer", vertelt Dallinga bij de ESPN-podcast Fresia & Milan Parkeren de Bus. "Je gaat er niet heel erg vanuit, maar je hebt wel het idee dat je meer in beeld bent. Uiteindelijk zat ik niet bij de voorselectie. Dat was voor mij wel een duidelijk signaal naar deze interlandperiode toe. En misschien ook wel richting het EK."

Wedden

Meer odds

Nadat Zirkzee en Brobbey uitvielen, had de 23-jarige aanvaller van Toulouse wel verwacht dat hij alsnog opgeroepen zou worden. "Toen Brobbey uitviel en ik nog niet opgeroepen werd, voelde dat ook als een duidelijk signaal. Ik had wel een belletje verwacht. Nadat ik zag dat Brobbey tegen Sparta geblesseerd raakte, was dat mijn eerste gedachte. Maar het belletje bleef uit, dus dat heb je te accepteren."

Tijdens de vorige interlandperiode maakte Dallinga zijn eerste optreden in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar. Sinds zijn overstap van Excelsior naar Toulouse in 2022, heeft hij 33 doelpunten gescoord in 78 officiële wedstrijden voor de Franse club. Hij heeft ook indruk gemaakt in de Europa League, met onder andere een doelpunt tegen Liverpool.