Opluchting na unieke move: 'Weet niet of AZ toen dacht: oh, die moeten we hebben'

Opluchting na unieke move: 'Weet niet of AZ toen dacht: oh, die moeten we hebben'

26 maart - 19:32
4

Sem van Duijn is opgelucht dat zich niet meer bezig hoeft te houden met zijn aanstaande transfer naar AZ. Het Quick Boys-talent rondde afgelopen week zijn move naar de Eredivisionist af.

"De kogel is door de kerk", glundert Van Duijn, na afloop van het gewonnen duel met HHC tegenover Omroep West. Er kwam door de bijzondere transfer veel op de jonge aanvaller, die eerst zal aansluiten bij Jong AZ, af. "De komende wedstrijden ga ik hier daarom ook extra genieten. De stap is wel best groot."

Onder meer Fortuna Sittard en FC Groningen waren ook in de markt voor Van Duijn, die dus voor AZ koos."Quick Boys behoort tot de beste amateurploegen van Nederland, waardoor ik hier veel ervaring heb kunnen opdoen. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik nu deze mooie stap hogerop kan maken."

Uitgerekend tegen AZ schitterde Van Duijn eerder dit seizoen nog in de KNVB Beker. "Ik weet niet of ze toen hebben gedacht: oh, die moeten we hebben", lacht hij. "De beker was hartstikke mooi, maar het gaat ook om presteren als team en individu in de competitie. En dat is prima gegaan. Al zullen mijn bekerprestaties vast wel een beetje hebben geholpen."