Genee, Derksen en Van der Gijp dreigen twee maanden op non-actief gezet te worden

Genee, Derksen en Van der Gijp dreigen twee maanden op non-actief gezet te worden

27 maart - 09:57 Laatste update: 21:23
389

Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp dreigen twee maanden op non-actief te worden gesteld door Talpa. De drie vaste gezichten van Vandaag Inside hebben de cursus ongewenst gedrag nog niet gedaan. Dit moet voor 12 april gebeuren, al heeft Derksen uitgesproken er niet aan mee te werken.

De cursus is in het leven geroepen door Mediapact Respectvol Samenwerken, naar aanleiding van de misstanden bij The Voice of Holland. "Je krijgt een e-mail: verplicht moet ik een cursus doen voor integer werken. Ik heb het gedaan", zegt Job Knoester in de uitzending van dinsdag. Derksen stelt 'niets' te hebben ontvangen. "Nee, ik ga op mijn 75ste niet meer dit soort onzin doen. Het staat helemaal niet in mijn contract dat ik dat moet doen, dus dan doe ik het ook niet."

Merel EK, politiek verslaggeefster, benadrukt dat de cursus voor 12 april voltooid moet zijn. Als dat niet gebeurd is, volgt er een geldboete en wordt het drietal voor twee maanden op non-actief gesteld. "Wat een gelul, joh", foetert Derksen. "Ze moeten maar eens juridisch aantonen dat ik dat moet doen. Ik heb helemaal geen zin in die poppenkast, ik doe daar niet aan mee."

Genee en Van der Gijp laten niet los of ze voornemens zijn de cursus te doen.