Steun voor veroordeelde Brenet: 'Voetballers zijn ook maar gewoon mensen'

Steun voor veroordeelde Brenet: 'Voetballers zijn ook maar gewoon mensen'

28 maart - 20:29
35

Mario Been en Marciano Vink hebben gereageerd op de breuk tussen FC Twente en Joshua Brenet. De analisten begrijpen maar al te goed waarom de Tukkers Brenet op straat hebben gezet, al nemen ze het ook op voor de 30-jarige vleugelverdediger. 

Been noemt de situatie een 'triest verhaal'. "Er zijn hier alleen maar verliezers", klinkt het bij Voetbalpraat. "Brenet is een uitstekende speler die ook in de strijd om plek drie erg belangrijk is. Alleen hetgeen wat hij heeft gedaan zijn dingen die niet bij een voetballer horen. We praten vaak over een voorbeeldfunctie en die heeft hij niet goed bekleed."

Vink kan zich vinden in de woorden van zijn collega. "Het is terecht dat ze afscheid nemen. Volgens mij wilden ze aan het eind van het seizoen al uit elkaar. Als je zulke fouten maakt, rest de club niets anders dan afscheid nemen van je. Ik hoop dat dat in goed overleg gaat en dat ze er samen uitkomen." Vink hoopt dat Brenet toch weer ergens aan het voetballen komt. "Want het is gewoon een uitstekende speler."

De analist van ESPN probeert zich te verplaatsen in Brenet, die veroordeeld is tot een maand cel nadat hij twee keer betrapt werd op het rijden zonder rijbewijs. "Het zijn ook gewoon mensen, dus ook zij maken fouten. Die jongens doen al niet zoveel. Ze zitten vaak thuis en spreken onderling af, maar echt uitgaan zoals wij dat vroeger deden kan niet meer." 

Ook Been toont zich empathisch, al is hij ook kritisch op Brenet. "Wij weten ook niet hoe het komt dat hij dit soort dingen doet. Het domste is dat hij niet naar de rechtbank gaat. Dan toon je minachting richting het rechtssysteem. Een rechter denkt dan dat je hem niet belangrijk genoeg vindt, dus krijg je een gevangenisstraf. Doodzonde is het", concludeert de oud-trainer.