'Zidane en Ribéry in beeld als trainersduo van Europese grootmacht'

'Zidane en Ribéry in beeld als trainersduo van Europese grootmacht'

29 maart - 10:13 Laatste update: 10:15
15

De naam van Zinédine Zidane prijkt op het verlanglijstje van Bayern München. De Duitse topclub neemt na dit seizoen afscheid van Thomas Tuchel, en ziet in de clubloze Fransman (51) een goede opvolger. Der Rekordmeister heeft ook al nagedacht over wie dan zijn rechterhand zou worden. 

Het regent al geruime tijd trainersgeruchten in München, sinds bekend is geworden dat Tuchel het na dit seizoen voor gezien houdt. De Duitse trainer is met Bayern bezig aan een teleurstellend seizoen. De club staat tweede, met maar liefst tien punten achterstand op koploper Bayer Leverkusen. 

Wedden

Meer odds

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen is de clubleiding van Bayern uitgekomen bij Zidane, aldus BILD Sport. Als assistent-trainer heeft het Franck Ribéry op het oog. Met dat duo zou Bayern beschikken over iemand met veel ervaring als trainer (Zidane) en iemand die de club van top tot teen kent (Ribéry). 

Laatstgenoemde hing in oktober van 2022 zijn schoenen aan de wilgen. Zijn laatste club als speler was Salernitana, waar hij overigens nog altijd werkzaam is. Daar bekleedt de voormalig linksbuiten anno 2024 de functie van techniektrainer.