Zwaar geblesseerde Botman liet medisch advies links liggen: 'Hij wilde doorgaan'

Zwaar geblesseerde Botman liet medisch advies links liggen: 'Hij wilde doorgaan'

29 maart - 11:47
35

Sven Botman is in zekere zin medeverantwoordelijk voor zijn ernstige blessure. De Nederlandse verdediger van Newcastle United liet adviezen van de medische staf links liggen. 

Dat heeft Eddie Howe, de manager van Newcastle, verteld in aanloop naar de wedstrijd tegen West Ham United. "Zijn blessure is een moeilijk verhaal", aldus Howe, opgetekend door Engelse media. "Aanvankelijk had hij een scheur in een deel van de kruisband. Het hele medische team adviseerde hem om een operatie ondergaan, maar hij wilde doorgaan."

Wedden

Meer odds

Botman stond eerder dit seizoen ook al drie maanden aan de kant met een zware knieblessure, maar daarvan keerde hij onlangs terug. "Daardoor heeft hij het probleem alleen maar verergerd", vervolgt Howe over de oud-speler van Ajax en sc Heerenveen, die tussen de zes en de negen maanden nodig heeft om te revalideren, en om die reden ook het EK in Duitsland moet missen. 

Inmiddels is Botman geopereerd. "Hij heeft nu een lange weg van revalidatie voor zich liggen", blikt Howe vooruit. Waarom de Nederlander besloot om een operatie in een eerder stadium af te slaan, is niet duidelijk. Afgelopen september is er informatie ingewonnen door The Magpies over de best mogelijke behandeling. Diverse ingevlogen specialisten kwamen toen met wisselende adviezen, waarna de medische afdeling van Newcastle met klem opperde om Botman te laten opereren.