De Boer ziet Koopmeiners-transfer wel zitten: 'Dat hadden we niet verwacht'

De Boer ziet Koopmeiners-transfer wel zitten: 'Dat hadden we niet verwacht'

30 maart - 19:35 Laatste update: 19:35
7

Ronald de Boer denkt dat Teun Koopmeiners er goed aan doet om een transfer te maken. De voormalig Oranje-international ziet dat Koopmeiners klaar is voor een stap omhoog en zou een transfer naar Juventus dan ook aanraden.

Het is inmiddels geen geheim meer dat Juventus een oogje heeft op Koopmeiners. De Oude Dame zou op dit moment serieus bezig zijn met een zomertransfer van de Nederlander. In de studio van Ziggo Sport laat De Boer zijn licht schijnen over de move die lonkt voor Koopmeiners. "Het is een stap omhoog, van Atalanta naar Juventus. In mijn ogen is hij een speler die zo goed in vorm is... Ook heeft hij een wapen, dus Juventus heeft er dan weer een specialist bij. Ik begrijp Juventus dus wel."

Ook vanuit het perspectief van Koopmeiners gezien denkt De Boer dat een transfer naar Turijn goed zou zijn "Ik zou het zeker doen. De eventuele interesse van andere clubs is een ander verhaal, dat weten we niet. Maar als je nu moet kiezen tussen blijven bij Atalanta of naar Juventus gaan, dan kies ik Juventus. Dit is honderd procent een mooi moment om een stap te maken. Hij heeft het waargemaakt in de Italiaanse competitie. Hij is bijna de spelmaker, wat we niet hadden verwacht. Bij AZ had hij een controlerende rol, maar hij speelt nu aanvallender. Hij doet dat met verve."