Ajax had blessure Brobbey kunnen voorkomen: 'Er is een grens gepasseerd'

Ajax had blessure Brobbey kunnen voorkomen: 'Er is een grens gepasseerd'

31 maart - 09:56 Laatste update: 10:12
49

Ajax kan zondagmiddag tijdens het uitduel met PEC Zwolle niet beschikken over Brian Brobbey. De spits kampt op dit moment met een hamstringblessure en doet alleen nog maar loopoefeningen op het trainingsveld. Volgens ESPN-analist Marciano Vink zat de kwetsuur eraan te komen.

Brobbey liep de hamstringblessure op in het uitduel met Sparta Rotterdam (2-2) na een sprint in de diepte en hij is na twee weken nog niet hersteld. "Brobbey is natuurlijk het type speler dat geniet van fysiek spel. Dat wegdraaien bij tegenstanders hoort bij zijn spel. Hij kan ook in de diepte spelen", begint Vink in het ESPN-programma De Eretribune. "Maar ik denk dat hij al een tijdje niet fit is geweest."

Vink is van mening dat deze spierblessure van Brobbey voorkomen had kunnen worden door Ajax. "Hij was niet honderd procent fit en ik denk dat Ajax hem zo hard nodig had om de vijfde plaats in zich te houden, dat er een grens is gepasseerd", legt de analist uit. "Hij liep al in het rood."

Brobbey is dit moeizame seizoen een van de spaarzame lichtpuntjes bij Ajax. Vink verwacht dat het ontbreken van de spits groot zal zijn voor Ajax. "Het gemis van Brobbey is voor Ajax zó heftig", aldus de analist. Hij is niet overtuigd van Chuba Akpom als mogelijke vervanger van Brobbey. "Akpom heeft het goed gedaan op de momenten dat hij erin kwam, maar als Akpom startte vond ik hem niet top."

 Bekijk #DoneDeal over de situatie van Ajax, Ihattaren en meer hieronder, of beluister de aflevering op Spotify!