Perez spot nieuwe parel: 'Als hij degradeert staan clubs op de stoep'

Perez spot nieuwe parel: 'Als hij degradeert staan clubs op de stoep'

31 maart - 21:46 Laatste update: 21:56
7

Brian de Keersmaecker heeft grote indruk weten te maken op Kenneth Perez. De middenvelder van Heracles Almelo liet zich gelden in de derby tegen FC Twente, en volgens Perez mag de Belg hopen op een mooie stap, zo geeft de Deen aan bij Dit was het Weekend.

"Hij was heel veilig aan de bal. In de laatste fase was hij ook echt degene die voor problemen zorgde bij FC Twente. Bovendien had hij bijna een assist op Mario Engels", vangt Perez aan. Mocht Heracles degraderen, dan denkt de Deen dat De Keersmaecker niet hoeft te vrezen. "Het is echt heerlijk hoe hij speelt. Ik denk dat er zo maar een andere club op de stoep komt te staan als Heracles niet in de Eredivisie blijft. Het is een hele fijne voetballer."

Wel ziet Perez de keerzijde van de middenvelder. "De Keersmaecker heeft wel een groot probleem: hij scoort te weinig. Maar hij is wel erg fit. Hij speelt veel wedstrijden in een seizoen. Het is wel een nummer zes of nummer acht, dus hij moet ook niet te veel afgerekend worden op goals. Zijn hoogste aantal is drie goals in de Keuken Kampioen Divisie. Ik vind dat je er in de Keuken Kampioen Divisie minimaal tien moet maken als goede middenvelder", aldus Perez, die een stap naar Alkmaar wel ziet zitten voor de Belg. "Een AZ-speler? Dat zou zomaar kunnen."

Bekijk #DoneDeal over de situatie van Ajax, Ihattaren en meer hieronder, of beluister de aflevering op Spotify!