De Wit hard voor 'arrogante' AZ-teamgenoten: 'Schandalig'

De Wit hard voor 'arrogante' AZ-teamgenoten: 'Schandalig'

3 april - 21:27
59

Dani de Wit maakt gehakt van de instelling van de AZ-spelers na de harde nederlaag tegen Heracles Almelo. De aanvallende middenvelder schaamt zich na de 5-0 nederlaag, stelt hij voor de camera van ESPN.

"Pijnlijk. Dit is heel pijnlijk", begint De Wit. "Ik kan me niet herinneren dat ik dit al eens meegemaakt heb. Het moge duidelijk dat we allemaal heel matig waren, inclusief mezelf. Het was slordig, slecht en dan kan je ineens met zo’n 5-0 om je oren geslagen worden."

Volgens De Wit oogde AZ 'arrogant', al wordt dat tegengesproken door Gertjan Verbeek. "Ik vond ons wél arrogant", reageert de middenvelder. "Als je ziet hoe wij toch spelen… De slordigheden, die passes over drie meter die niet aankomen. Dan kunnen we naar het veld kijken, want dat is snel en glad, niet zoals we gewend zijn. Maar als je zo voetbalt, dat kan niet als AZ zijnde. Het is AZ-onwaardig. Deze 5-0 doet echt heel veel pijn."

AZ kreeg in minuut 38 en minuut 40 een penalty om de oren en stond daardoor al met 3-0 achter bij rust. "Die 1-0 was een tikje, maar er was veel tijd. Dan vallen die 2-0 en 3-0, uit strafschoppen, meteen achter elkaar. Hele domme tackles. Je kan niet zo van je voeten gaan en in het zestienmetergebied een sliding inzetten. Schandalig", richt hij zich tot Riechedly Bazoer en Kristijan Belic, die de overtredingen begingen.

"Ik hoorde de supporters zingen dat we ons moesten schamen, maar dat deden we al", aldus De Wit, die op revanche zint in de topper tegen PSV van zaterdag. "Dit was heel teleurstellend, maar PSV is de beste tegenstander nu. Laten we het verwerken, naar elkaar kijken en dan beter voor de dag komen."