Slot over gesprek met Hadj Moussa: 'Dat is 112 keer aan de orde geweest'

Slot over gesprek met Hadj Moussa: 'Dat is 112 keer aan de orde geweest'

4 april - 18:55
14

Arne Slot kijkt ernaar uit om aan de slag te gaan met Anis Hadj Moussa bij Feyenoord. De trainer ziet dat er nog veel verbeterpunten zijn voor de 22-jarige rechtsbuiten, maar denkt ook dat hij de nodige wapens aan het Rotterdamse aanvalsspel toevoegt.

Feyenoord maakte deze week bekend dat Hadj Moussa komende zomer overkomt van Patro Eisden. De dribbelaar viel de afgelopen maanden in de smaak als huurspeler van Vitesse. "We hebben natuurlijk ingeschat wat zijn kwaliteiten zijn ten opzichte van wat hij moet kosten, en de positie die hij bij ons inneemt", begint Slot bij ESPN, voorafgaand aan het Eredivisie-duel bij FC Volendam.

"Ik denk dat als we hem nu zouden halen het voor hem een enorme uitdaging zou zijn om een wedstrijd te beginnen, gezien de intensiteit van ons spel", gaat een realistische Slot verder. "Maar stel dat het vandaag op het eind nog niet beslist is en je zou hem de laatste twintig minuten laten invallen, dan heb ik de indruk dat hij in staat is om voor ons heel veel kansen te creëren."

Slot benadrukt dat er 'echt nog wel een paar dingen zijn' die Hadj Moussa moet verbeteren. "Dat is in het gesprek dat ik met hem gehad heb een keer of 112 aan de orde geweest", grapt de oefenmeester, die hoopt dat de Algerijn de draad oppakt. "Spelers willen altijd keihard werken hè", lacht hij. "Daarom is zo'n gesprekje niet zozeer om wat hij tegen mij zegt, maar meer om duidelijk te maken wat de verwachtingen van ons naar hem toe zijn."