'18-jarig talent van FC Utrecht staat op radar van meerdere clubs uit Engeland'

'18-jarig talent van FC Utrecht staat op radar van meerdere clubs uit Engeland'

4 april - 20:12 Laatste update: 20:26
21

Adrian Blake kan rekenen op belangstelling uit Engeland, meldt Fabrizio Romano. Het achttienjarige talent van FC Utrecht maakte woensdag zijn eerste Eredivisietreffer tegen PEC Zwolle (5-1 winst). 

Volgens Romano gaat het om 'meerdere clubs' uit Engeland die de ontwikkeling van de jonge vleugelspeler in de gaten houden. Om welke ploegen het gaat, is niet bekend. Wel weet de transferexpert te melden dat FC Utrecht in januari meerdere huurverzoeken voor Blake heeft afgewezen. 

Wedden

Meer odds

Blake kwam in de zomer van 2023 transfervrij over van de jeugd van Watford en speelt in de Domstad normaliter zijn wedstrijden voor Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie. In 26 wedstrijden scoorde hij drie keer en gaf hij drie assists op het tweede niveau van Nederland. In de Eredivisie kwam hij tot dusver drie keer in actie, waaronder woensdag tegen PEC Zwolle. Hij tekende als invaller voor de 5-1. Tevens is Blake jeugdinternational van Engeland. 

Volgens transfermarkt.com vertegenwoordigt Blake een waarde van zo'n 300.000 euro. Zijn contract in Utrecht loopt tot medio 2027.

Bekijk de #DoneDeal-special over de breuk tussen Ajax en Alex Kroes!