Van 't Schip verschaft Akpom-update: 'Ging na tien minuten weg van de training'

Van 't Schip verschaft Akpom-update: 'Ging na tien minuten weg van de training'

4 april - 20:45 Laatste update: 21:00
3

Ajax speelt tegen Go Ahead Eagles met Steven Bergwijn in de spits. Die keuze maakt trainer John van 't Schip noodgedwongen vanwege de afwezigheid van Chuba Akpom. De Brit hield een blessure over aan het duel met PEC Zwolle. Het is nog maar de vraag of Akpom de Klassieker tegen Feyenoord haalt. 

"Akpom viel vlak voor tijd uit, maar dat was meer met kramp", licht Van 't Schip de kwetsuur van Akpom toe. "De volgende ochtend bleek dat hij last van zijn enkel had. Moeilijk uit te leggen. Hij is er niet doorheen gegaan, maar het was een bot-op-bot-situatie waar hij veel last van had. Hij is een dag binnen gebleven en gister op de training redde hij het niet. Hij ging na tien minuten het veld af."

Of Ajax in de Klassieker tegen Feyenoord over de spits kan beschikken, weet Van 't Schip nog niet. "Ik hoop dat het meevalt en dat het iets meer tijd nodig heeft en dat hij erbij kan zijn. Het is belangrijk dat we hem en Brobbey weer bij de groep gaan krijgen."

Donderdag tegen Go Ahead Eagles fungeert Bergwijn als gelegenheidsspits, legt de oefenmeester van Ajax uit. "Zij spelen best agressief met veel druk naar voren. Wij moeten daar onderuit zien te voetballen. Wij spelen inmiddels ook weer anders, dus dat wordt een interessant gegeven. Als we de bal hebben, zullen zij zich moeten aanpassen. We gaan het zien. Of we nog geloven in plek vier? Laten we eerst maar eens winnen", besluit Van 't Schip. 

Bekijk de #DoneDeal-special over de breuk tussen Ajax en Alex Kroes!