'Wij waren niet op de hoogte van de Ajax-aandelen van Kroes'

'Wij waren niet op de hoogte van de Ajax-aandelen van Kroes'

5 april - 07:15 Laatste update: 10:50
39

Jan Willem van Dop, directeur van Go Ahead Eagles, was niet op de hoogte dat Alex Kroes in zijn tijd in Deventer al aandelen van Ajax kocht. Van Dop betreurt de gang van zaken rond de geschorste bestuursman van Ajax.  

"Ik heb het vernomen uit de media. Wij waren daar niet van op de hoogte", vertelt directeur Jan Willem van Dop van Go Ahead Eagles aan de NOS. Toen Kroes bij Go Ahead Eagles kwam, was hij gescreend door de KNVB, legt verslaggever Joep Schreuder uit. Daarna zou Kroes begonnen zijn met het kopen van de aandelen van Ajax. Dat werd niet met Van Dop gedeeld. 

"Nee, dat is niet gebeurd. Dus ja, ik kan daar niet anders op antwoorden dan dat wij niet op de hoogte waren. Dat er nu een onderzoek plaatsvindt door de KNVB, is natuurlijk best een logisch verhaal. Wij hebben ook in onze statuten staan dat je niet van een collega-BVO in Nederland of Europa mag hebben."

"Dat had Kroes moeten weten", oordeelt Van Dop. Maar had Van Dop dat ook niet moeten weten? "Dat is bijna niet te controleren. Dan gaat het om hoeveel informatie je prijs geeft aan je collega's. Meer kan ik daar niet over zeggen. Het is nooit ter sprake gekomen. Ik vind het echt heel jammer voor hem wat er nu gebeurt, omdat ik echt het gevoel heb dat hij het bij Ajax op de rit kon krijgen."

Hoe Ajax volgens Van Dop met de situatie om wil gaan, wil de directeur van Go Ahead niet kwijt. "Daar kan ik me niet over uitlaten. Daar heb ik een mening over, maar die laat ik even bij me. Het is heel lastig, omdat Ajax ook op de beurs zit. Je ziet bij veel bedrijven dat een directeur vertrouwen wil uitdragen door een deel van de aandelen te nemen. Ik kan er niet over oordelen, want ik sta niet in de schoenen van Alex Kroes. Ik heb contact met hem en heb hem sterkte gewenst", besluit Van Dop.