Feyenoord, PSV en Ajax leveren niemand voor talent, speler en elftal van de maand

Feyenoord, PSV en Ajax leveren niemand voor talent, speler en elftal van de maand

5 april - 17:53
12

Geen enkele speler van Ajax, PSV of Feyenoord is in de prijzen gevallen bij de awards van de maand maart in de Eredivisie. Kaj Sierhuis werd speler van de maand, Wouter Goes talent van de maand en ook in het elftal van de maand zat niemand van de traditionele top drie.

Voor Fortuna Sittard waren de prijzen in de maand maart een positief unicum. Sierhuis is de eerste speler van de Limburgers die de prijs voor speler van de maand in de wacht sleept. De aanvaller scoorde vijf keer voor Fortuna in dezelfde maand en is zo de verdiende winnaar van de prijs. Goes pakte namens AZ de prijs voor het beste talent van de maand maart.

Ook in het elftal van de maand is dus niemand te bespeuren van PSV, Ajax of Feyenoord. Fortuna Sittard levert twee spelers af (Oguzhan Γ–zyakup en Sierhuis), Sparta ook twee (Pelle Clement en Arno Verschueren) en AZ maar liefst vier (Goes, Sven Mijnans, Yuki Sugawara en Riechedly Bazoer. Jeffrey de Lange (Go Ahead Eagles), Mats KΓΆhlert (sc Heerenveen) en Michel Vlap (FC Twente) maken het elftal compleet.