NEC dankt Hansen en deelt klap uit aan Vitesse in Gelderse derby

NEC dankt Hansen en deelt klap uit aan Vitesse in Gelderse derby

7 april - 14:08
160

NEC heeft de Gelderse derby tegen Vitesse in zijn voordeel beslist. De Nijmegenaren speelden lange tijd niet goed, maar wonnen wel met 3-0. Daardoor komt degradatie wel erg dichtbij voor de Arnhemse rivaal.

Vitesse staat onder hoogspanning en moest het zonder de zieke Anis Hadj Moussa stellen, maar begon desondanks vol goede moed aan de clash met de rivaal. Het was Jasper Cillessen die NEC in de beginfase op de been hield. De doelman moest tot drie keer toe redding brengen. NEC had opvallend weinig te vertellen in het Gelredome en kwam niet verder dan een poging van Larsen.

Na een klein halfuur haalden de bezoekers andermaal opgelucht adem. Na geblunder van Bram Nuytinck was Aaronson heel dicht bij de 1-0, maar hij schoot - terwijl Buitink vrij stond bij de tweede paal - voorlangs. Het zwakke NEC mocht absoluut niet klagen dat het zodoende nog 0-0 stond bij rust.

Vitesse bleef ook in de tweede helft de bovenliggende partij. Aaronson vond echter Cillessen op zijn weg. Het brak de thuisploeg uiteindelijk op. Gonzalez kreeg na ruim een uur de eerste kans namens NEC en niet veel later was het alsnog raak, geheel tegen de verhouding in. Mees Hoedemakers schoot binnen na goed werk van invaller Sontje Hansen.

De ex-aanvaller van Ajax zou uitgroeien tot de Man van de Wedstrijd. Hij tekende tien minuten voor tijd op fraaie wijze voor de 0-2 en maakte er in de slotfase ook nog 0-3 van. Een bijzonder effectief NEC klimt ten koste van Ajax naar de vijfde plaats en deelt een dreun uit aan de Gelderse rivaal. Vitesse staat vijf punten achter op Excelsior en heeft een wonder nodig om degradatie af te wenden.