Van der Vaart leeft mee met één 'ongelukkige' Feyenoorder: 'Als scouts dit zien..'

Van der Vaart leeft mee met één 'ongelukkige' Feyenoorder: 'Als scouts dit zien..'

8 april - 09:07 Laatste update: 09:13
55

Eén Feyenoorder ging zondagavond na de historische Klassieker-zege op Ajax (6-0) niet met een voldaan gevoel naar bed. Santiago Gimenez scoorde niet, ondanks de doelpuntenregen van zijn ploeg. Pierre van Hooijdonk is kritisch op de spits, Rafael van der Vaart is positiever.

"Ajax had nog geluk dat Arne Slot nog zonder Gimenez speelde", zegt Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. "Hij kreeg twee hele grote kansen, maar hij was verder onzichtbaar. Dit zijn wel wedstrijden waarin je een slechte periode weer kan vergeten. Ballen die bij medespelers wél voor de voeten vielen, vielen gewoon niet voor die van hem."

"Het zit hem ook niet mee", haakt Van der Vaart in. Gimenez werd een kwartier voor tijd gewisseld voor Ayase Ueda en kon zijn teleurstelling niet verbergen. Na de wedstrijd maakte hij excuses. "Vond jij dat moment niet mooi?", vraagt Van der Vaart aan Van Hooijdonk. "Hij was echt de enige teleurgestelde Feyenoorder. Je wint 6-0, maar hij is zó ongelukkig op dit moment."

Gimenez moet wel snel weer gaan scoren, stelt Van der Vaart. "Ik hoop dat hij zich er snel overheen zet, want anders krijg je zo'n Jørgensen-verhaal. Je wilt Gimenez uiteindelijk voor heel veel geld verkopen. Als scouts nu in het stadion zitten... Je wint 6-0, maar de spits speelt slecht. Dat is niet lekker."