''Medestanders' willen Kroes behouden en denken aan andere functie bij Ajax'

''Medestanders' willen Kroes behouden en denken aan andere functie bij Ajax'

8 april - 10:30 Laatste update: 15:35
195

Binnen Ajax wordt nagedacht om Alex Kroes in een andere rol binnenboord te houden. Het Parool schetst dat de 'medestanders' van de geschorste algemeen directeur mogelijkheden onderzoeken om hem voor de Amsterdamse club te behouden.

Het verhaal is bekend: Kroes werd ruim twee weken na zijn eerste werkdag bij Ajax geschorst wegens handel met voorkennis. De raad van commissarissen, onder leiding van voorzitter Michael van Praag, wil van hem af, terwijl Kroes steun geniet van de bestuursraad. Met zijn 'specifieke kennis' en 'expertise' biedt Kroes volgens zijn medestanders de grootste kans op een snel sportief herstel, klinkt het.

'De onthutsende nederlaag van zondag tegen Feyenoord is in hun ogen ook een argument om hem binnenboord te houden', schrijft het medium. Kroes onderhield het afgelopen halfjaar contacten met potentiële nieuwe trainers, waaronder Graham Potter. Inmiddels melden Engelse media dat Potter heeft bedankt voor de job bij Ajax.

'Voor het geval zijn ontslag als directeur onontkoombaar blijkt, beraden zijn medestanders zich alvast op manieren om Kroes toch te behouden voor Ajax.' Gedacht wordt aan een functie waarmee Kroes mogelijk niet direct onder de governanceregels van de beursgenoteerde onderneming valt.