Zomeraankoop mag vertrekken bij Ajax: 'Proberen een oplossing te vinden'

Zomeraankoop mag vertrekken bij Ajax: 'Proberen een oplossing te vinden'

8 april - 19:43 Laatste update: 9 april - 10:44
49

Het verblijf van Jakov Medic bij Ajax blijft waarschijnlijk beperkt tot één seizoen. De centrale verdediger zou te horen hebben dat hij in de komende zomer mag vertrekken uit de Johan Cruijff ArenA, zo meldt Sky Sports.

'De 25-jarige mag de Nederlandse club in de zomer verlaten als er een passend aanbod komt', zo schrijft Sky Sports Deutschland maandagavond. 'Dat hebben Ajax-officials enkele weken geleden aan de entourage van Medic laten weten.'

Jürgen Bühler, de zaakwaarnemer van Medic, reageert tegenover het medium op het nieuws rond zijn cliënt. "Natuurlijk kan ik geen informatie geven over mogelijke discussies of de inhoud ervan. Maar het is duidelijk dat Jakov in Amsterdam niet de speeltijd zal krijgen die hij wil. We kijken naar de markt en proberen de best mogelijke oplossing voor alle betrokkenen te vinden."

Sven Mislintat haalde Medic afgelopen zomer naar Ajax. De mandekker kwam voor een bedrag van drie miljoen euro over van FC St. Pauli en maakte vroeg in het seizoen een fraaie goal tegen Heracles Almelo, maar een succes werd het uiteindelijk niet. Tot dusver kwam hij niet verder dan zes duels in de Eredivisie.