Islamitische Staat (IS) komt met terreurdreiging richting Champions League-duels

Islamitische Staat (IS) komt met terreurdreiging richting Champions League-duels

9 april - 09:25 Laatste update: 11:05
342

De Islamitische Staat (IS) heeft in een post op social media gedreigd met aanslagen rond de aankomende Champions League-duels. De clubs zijn hiervan op de hoogte en hebben de beveiliging opgeschroefd.

In Spanje maakte MARCA melding van de dreiging richting de Champions League-duels van onder andere Real Madrid. Er zou nog geen directe reden zijn tot paniek, maar de Spaanse autoriteiten hebben de wedstrijden van deze week wel als extra hoog-risico duels aangemerkt. Dinsdag komen de autoriteiten bij elkaar voor een spoedoverleg rond de dreiging. De wedstrijden lijken vooralsnog gewoon door te gaan.

In Duitsland was het eind maart ook al raak rond dreiging van IS. Toen zou de terreurgroep het gemunt hebben op Bayern München - Borussia Dortmund. De politie kreeg toen de tip over de mogelijke dreiging, waardoor er extra politie werd ingezet. Uiteindelijk verliep de wedstrijd rustig en zonder problemen.

Deze week worden vier wedstrijden in de Champions League gespeeld. In het Wanda Metropolitano speelt Atlético Madrid tegen Borussia Dortmund en in Santiago Bernabéu Real Madrid tegen Manchester City. In Engeland spelen Arsenal en Bayern München tegen elkaar in het Emirates Stadium en het Parc des Princes is de locatie van PSG - FC Barcelona. De vier stadions werden door IS op de socials gezet met daarbij de tekst 'Kill them all'.