Ajax ontvangt transferadvies: 'Hij kent de stad, taal en club'

Ajax ontvangt transferadvies: 'Hij kent de stad, taal en club'

9 april - 12:01 Laatste update: 15:09
119

Volgens Brian Laudrup doet Christian Eriksen er verstandig aan om komende zomer terug te keren bij Ajax. De Deense middenvelder lijkt op een dood spoor te zitten bij Manchester United en mag naar verluidt op zoek naar een nieuwe werkgever.

Bij Ajax beleefde Eriksen zijn grote doorbraak, maar Laudrup denkt dat veel afhangt van de fitheid van de Deen, en zijn ambities. Ook het perspectief en zijn gezin lijken belangrijk bij het maken van een beslissing. Laudrup verwacht een 'koninklijk ontvangst' voor Eriksen bij Ajax indien hij besluit om terug te keren. "Als ik kijk naar de mogelijkheden en waar hij vandaan komt en waar hij het nog een paar jaar fantastisch kan doen, dan zal Ajax in mijn wereld een fantastische plek zijn", vertelt Laudrup tegenover Viaplay, geciteerd door Tipsbladet.

Wedden

Meer odds

De oud-voetballer weet dat Ajax geïnteresseerd is in Eriksen. Ze zouden met de Deen een ervaren kracht kunnen toevoegen aan de selectie. "Na zijn hartstilstand was hij in Amsterdam aan het revalideren. Hij kent de stad, hij kent de taal en hij kent de club", legt Laudrup uit. "Dan hebben ze misschien een beetje een ouderwets middenveld met Henderson en Eriksen op het middenveld, maar hij wil een gemakkelijkere competitie, waar hij kan helpen om weer een team op te bouwen."

Laudrup noemt echter niet alleen Ajax als goede optie voor Eriksen. Ook Premier League-club Brentford zou een potentiële club kunnen zijn voor de Deense middenvelder. De oud-voetballer denkt dat Eriksen alleen niet meer goed genoeg is voor het niveau van de Engelse competitie en dus wordt een overstap naar Ajax aangeraden.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal: