Yamal slachtoffer van racisme: Barça en PSG boycotten TV-zender na de wedstrijd

Yamal slachtoffer van racisme: Barça en PSG boycotten TV-zender na de wedstrijd

11 april - 08:43 Laatste update: 10:01
126

Zowel Paris Saint-Germain als FC Barcelona weigerden na afloop van hun Champions League-duel de televisiezender Movistar te woord te staan. Aanleiding is een opmerking van Germán Burgos in de richting van Lamine Yamal.

Burgos, die bij Atlético Madrid ruim acht jaar de assistent van Diego Simeone was, zat woensdagavond in de televisiestudio voor de voorbeschouwing op PSG tegen Barcelona. Tijdens het zien van beelden van Lamine Yamal, liet hij zich opmerkelijk uit. "Kijk naar die kwaliteit, kijk naar de balbehandeling van Yamal", wordt er eerst nog door een collega-analist gezegd bij het zien van een hooghoudende Yamal. Burgos haakt in op die opmerking. "Als hij het niet goed doet, kan hij altijd nog onder een stoplicht terechtkomen", stelt hij. In Spanje is het gebruikelijk dat bedelaars bij stoplichten stilstaande auto's langsgaan om te bedelen voor geld.

Mede-analist Jorge Valdano en presentatrice Susana Guasch lachen in eerste instantie nog om de opmerking van Burgos, maar dat verging de aanwezigen in de studio snel, toen bleek dat zowel PSG als Barça Movistar boycotte als gevolg van de opmerking. "Ik begrijp dat veel kijkers een interview met iemand van Barcelona verwacht", reageerde verslaggever Ricardo Sierra, die in het Parc des Princes aanwezig was. "Maar PSG en Barça hebben ons beide laten weten dat ze niet naar ons toe komen. Ze zijn enorm boos door een opmerking die in onze studio is gemaakt. Ik heb vanaf hier mijn excuses aangeboden."

Ook Burgos bood tijdens de uitzending zijn excuses aan. "Het was geen opmerking waarmee ik probeerde iemand pijn te doen. We praatten over voetbal. Als iemand zich beledigd voelt, bied ik publiekelijk mijn excuses aan. Het was niet mijn bedoeling. In deze tijden moet je je aan alles aanpassen als je grappen probeert te maken", aldus de Argentijn.