Van Praag 'krabbelt terug' door vele 'Kroes-medestanders': 'Wilde van hem af'

Van Praag 'krabbelt terug' door vele 'Kroes-medestanders': 'Wilde van hem af'

11 april - 10:17
108

Johan Derksen vermoedt dat Michael van Praag van Alex Kroes af wil. De voorzitter van de raad van commissarissen liet vorige week duidelijk merken dat er voor de geschorste CEO geen weg terug meer is bij Ajax. Derksen merkt dat Van Praag 'terugkrabbelt' door het bericht dat hij toelichting wil geven op zijn besluit om Kroes per direct op non-actief te stellen.

Met de komst van Kroes op 15 maart leek de rust weder te keren in Amsterdam, maar krap drie weken later blijkt niets minder waar. De geboren Utrechter wordt ervan beschuldigd met voorwetenschap te hebben gehandeld in aandelen van Ajax. Toen de rvc daar achterkwam, besloten ze hem direct te schorsen. Een besluit dat nog steeds voor veel controverse zorgt, zo ook aan tafel bij Vandaag Inside.

"Michael is een beetje aan het terugkrabbelen", steekt Derksen van wal. "Die heeft iets te hoog en agressief van de toren geblazen. Die directeur, die Alex (Kroes, red.), heeft heel veel medestanders. Die jongen loopt al veertig jaar bij Ajax rond en er zijn 131 Ajax-leden die zich bij de bestuursraad hebben gemeld. Die willen dit niet. Zij blijven erbij dat Kroes de doodstraf krijgt voor door rood rijden."

"Ze vinden dat Van Praag hem van een misdrijf beticht", gaat Derksen verder. 'Vervolgens doet hij het zelf en dan spreekt hij van een administratieve fout", doelt het Vandaag Inside-gezicht op de honderd aandelen die Van Praag in een ver verleden kocht en nooit meldde. "Ik proef dat Van Praag van hem af wil."