Van Praag over Ajax-reorganisatie: 'Ideeën van Alex komen niet in la te liggen'

Van Praag over Ajax-reorganisatie: 'Ideeën van Alex komen niet in la te liggen'

11 april - 17:15
70

Alex Kroes is weliswaar door Ajax geschorst, maar zijn ideeën komen allerminst in de ijskast te liggen. Michael van Praag, de voorzitter van de raad van commissarissen (verantwoordelijk voor de schorsing van Kroes), geeft in een interview met Ajax Life aan dat mensen als Marijn Beuker en Kelvin de Lang voortborduren op die ideeën. 

Van Praag blikt in het uitgebreide interview met Ajax Life terug op de schorsing van Kroes, maar ook vooruit op de nabije toekomst. Ajax is immers een belangrijke schakel verloren en moet nu geïmproviseerd aan de slag om het technische beleid vorm te gaan geven. "Ik ben zelf supporter op de tribune. De prestaties gaan mij ook aan het hart", vertelt Van Praag, die aangeeft mee te leven met de teleurgestelde en boze fans. 

"Maar Alex was daar al ver mee, en we gaan door", vervolgt Van Praag, die uitlegt hoe Ajax de nabije toekomst aanvliegt. "Danny Blind als commissaris, met heel korte lijntjes met de technische mensen. Louis van Gaal kijkt als rvc-adviseur intensief mee. Daarnaast zijn Marijn Beuker en Kelvin de Lang hard aan het werk, met de nadruk op de opleiding, scouting en transfers. Van Gaal en Blind hebben bijna dagelijks contact met hen."

Veel dossiers liggen op tafel, maar er is er één die er qua prioriteit bovenuit steekt, aldus Van Praag. "Een trainer. Daar waren ze onder anderen met Alex al mee bezig natuurlijk. Prioriteit nummer één! Dat gaat voort en daar wordt hard aan gewerkt. De ideeën van Alex komen echt niet in een la te liggen. Integendeel! Supporters kunnen dat met een gerust hart aannemen. En we hebben een helder plan van aanpak voor de komende transferperiode, inclusief procedures."