'Manchester City gelooft in sensationele transfer van Bayern-ster'

'Manchester City gelooft in sensationele transfer van Bayern-ster'

11 april - 21:36
23

Manchester City heeft een streepje voor op andere Europese grootmachten in de strijd om Jamal Musiala. Dat meldt The Independent. De 21-jarige smaakmaker van Bayern München kan komende zomer weleens een toptransfer maken, zo is de verwachting.

Volgens het Britse medium houden meerdere Europese topclubs de situatie van Musiala in de gaten, maar Manchester City heeft de beste papieren. De Duitse international wil garanties van Bayern München over het sportieve perspectief naar aanleiding van het huidige, frustrerende seizoen. Voorlopig toont hij geen enkele intentie om zijn medio 2026 aflopende contract te verlengen.

In de top van het Europese voetbal is er inmiddels het geloof dat Musiala komende zomer beschikbaar kan zijn voor een transfer, met Manchester City voorop. De treble-winnaar wil de voorhoede versterken, nu Phil Foden steeds vaker als nummer tien speelt en Kevin De Bruyne in de zomer zijn 33ste verjaardag viert. City wil het liefst twee spelers die op meerdere posities in de aanval uit de voeten kunnen. 

Lucas Paquetá (West Ham) en Michael Olise (Crystal Palace) zijn ook in beeld, maar Musiala wordt gezien als aankoop van een andere orde. De dribbelaar staat te boek als een toekomstig wereldster. Hij zal daarom een fors prijskaartje hebben. Zo zeer dat The Citizens vermoedelijk een andere topspeler zouden moeten laten gaan. 

Volgens The Independent wil in ieder geval Musiala graag terug naar de Premier League, vanwege de uitstraling van de competitie en omdat hij opgroeide in Londen. Naast City tonen Liverpool, Paris Saint-Germain en FC Barcelona interesse, maar zij kunnen financieel niet opboksen tegen City.