Van Dijk sprakeloos na oorwassing op Anfield: 'Kan dit niet in woorden uitdrukken'

Van Dijk sprakeloos na oorwassing op Anfield: 'Kan dit niet in woorden uitdrukken'

11 april - 23:29
22

Virgil van Dijk had geen woorden voor de prestatie van Liverpool donderdag in de Europa League. Atalanta Bergamo maakte met 3-0 gehakt van de Engelsen die voor het eerst sinds veertien maanden verloren op het eigen Anfield.

"De manier waarop we die goals krijgen is natuurlijk niet best", luidt de wedstrijdinhoudelijke analyse van Van Dijk na de vernedering tegen Atalanta. "Het lag regelmatig echt open achterin. Het is wel heel teleurstellend, want we moeten echt veel en veel beter zijn in elk aspect van de wedstrijd. Nu wordt het heel lastig voor ons, maar we moeten heel snel onszelf weer oprichten."

Van Dijk snapt ook niet hoe Liverpool zo voor de dag kon komen. "Het was gewoon teleurstellend voor iedereen van ons. Het doet pijn voor iedereen. Het is ook lastig om in woorden uit te drukken wat zich hier vanavond heeft afgespeeld. In elk aspect kwamen we te kort, maar je moet Atalanta ook de credits geven. Zij deden het erg goed, maar dit was onder alle maat van ons. Daar zijn we enorm voor gestraft."