Koopmeiners geeft visitekaartje af: 'Dan kun je 80 miljoen vragen'

Koopmeiners geeft visitekaartje af: 'Dan kun je 80 miljoen vragen'

12 april - 07:32
18

Teun Koopmeiners gaf donderdagavond zijn visitekaartje af op Anfield. De Oranje-international boekte met Atalanta Bergamo een historische 0-3 zege bij Liverpool, dat al enige tijd met hem in verband wordt gebracht.

Koopmeiners genoot met volle teugen van de clash in de kwartfinale van de Europa League. "Het is een geweldige wedstrijd. Als voetballer op Anfield, daar wil je spelen. Ook als club, niet alleen persoonlijk", benadrukt de 26-jarige middenvelder in gesprek met Veronica.

Het had zelfs nog mooier kunnen zijn, want de voormalig AZ-aanvoerder kreeg twee grote kansen. "Bij die eerste was ik te veel bezig met de bal naar de zijkant meenemen, omdat ik Virgil (van Dijk, red.) zag aankomen. Bij de tweede had ik te veel tijd nodig."

Koopmeiners speelde zich desondanks in de kijker, al hoeft dat volgens hem niet per se. "Ik hoef helemaal niet per se weg. Dat heb ik niet zo gezegd", legt hij uit. "Ik heb het hartstikke naar mijn zin bij Atalanta. Het is een goed elftal met veel energie en veel goede spelers in een topcompetitie, dat ook op Europees niveau meedoet. Natuurlijk heb je altijd ambitie als speler, maar ik heb niet gezegd dat ik per se een stap wil maken."

Kenneth Perez liet zich bij ESPN uit over het optreden van Koopmeiners, die wederom als aanvallende middenvelder speelde. "Hij was dienstbaar, hij was niet de grote man. Maar als hij die twee kansen maakt, dan is het klaar. Dan kun je tachtig miljoen euro vragen", aldus de Deen.